Måltider

4/8/2019 Skrevet af: Astrid Kronborg, Katrine Galdsgaard og Cecilie Mathiesen Mad på galtrup

På Galtrup har vi mulighed for at spise 7 gange om dagen, 3 store måltider og 4 snack måltider.

Vi har 3 obligatoriske måltider, som er morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover er der mellemmåltider i mellem de faglige timer, som er en lille vogn med nogle snacks bl.a. frugt, grøntsager og boller. Nogle gange er der kage eller pølsehorn/pizzasnegle.

Morgenmad

Morgenmaden forgår lige efter morgentur, hvor man kan få boller med forskellige former for pålæg, og forskellige morgenmadsprodukter bl.a. Corn flakes, havregryn og mysli. Der er også mulighed for at få et glas mælk eller noget kaffe og te.

I weekenderne er der "luksus" morgenmad, hvilket er en lækker brunch, der indebærer rundstykker, juice, Nutella. Nogle gange er der også æg, bacon og andre gode sager.

Frokost

Til frokost får vi varme retter, som vores kok, Lars, og 4 køkken damer laver sammen med de elever, der har køkkentjans i den pågældende uge. Til frokost sidder vi i kontaktgrupper, hvilket vil sige, at vi har faste pladser i spisesalen til dette måltid. Nogle uger er der temauger til frokost, som vil sige at hele ugens mad er inspireret af en bestemt kultur. Næsten hver dag til frokost er der salatbuffet, undtagen i temaugerne, fordi vores kok gerne vil have at vi prøver det nye anderledes mad. Vi har altid muligheden for at ønske noget vi gerne vil have til frokost på et tidspunkt. Vi kan ønske hvad vi vil have til vores fødselsdag, og når man har køkkentjans, må man komme med nogle ønsker. Vores kok er meget åben for nye spændende ideer. Vi har bl.a. fået sushi, muslinger, kebab osv.

Aftensmad

Aftensmaden på Galtrup består af rugbrød og en masse lækker pålæg. Der kan også være varm leverpostej. Udover det, så får vi rester fra dagen før eller en anden lille varm snack ved siden af. Til aftensmaden må vi sidde hvor vi vil. Det er lærerne og de elever, der har køkkentjans, som samarbejder om at lave aftensmaden og diverse ting, der medfølger.

Køkkentjans

Køkkentjans er 3 uger, hvor en kontaktgruppe er i køkkenet på forskellige tidspunkter og hjælper kokken og køkkendamerne med at lave mad, vaske op, og samarbejder om at vedligeholde spisesalen. Hvis man er her i weekenden, får man også en køkkentjans eller en rengøringstjans.